Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak,
de salátát is ízesíthetnek vele. Az ajvár kiváló különféle pikáns mártások alapjaként.
Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé.
Túlnyomórészt a Délvidéken, Horvátország, Szerbiában népszerű.
Autentikusan minden alapanyagát kemencében, faszenes grillen sütöttem elő.
Az ajvár nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, aromát!
Összetevők: | paprika, padlizsán, hagyma, paradicsomlé, cukor, olaj, só, ecet |
Származási hely: | Magyarország |
Tárolása: |
Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. |
Nettó tömeg: | 310g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!
Hozzászólás hozzáadása