Az őszibarack a nyári szezon egyik közkedvelt gyümölcse. Édes és lédús, tele van vitaminokkal, pozitív hatással bír az emésztésre és az
immunrendszert is támogatja
Az őszibarack rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet és javítja a vérkeringést, valamint segít megelőzni a stroke és a szívbetegségek kialakulását.
Ebből a csodálatos ízű gyümölcsből készítem én a lekváromat. Sajnos méltatlanul kevesen főznek ebből a gyümölcsből lekvárt a nagyon magas víztartalma miatt. Itt sem pektinnel kötöm meg a vizet, hanem végtelen türelemmel elpárologtatom.
Ebből a lekvárból 100g termék több mint 250g gyümölcsből készül.
Az őszibarack lekvárt édes íze miatt ajánlom kalácshoz, joghurtba, palacsintába, gofriba.
Az őszibarack lekvárt hagyományos eljárással üstben készítem alacsony hőfokon.
A lekvárom nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, aromát, és hozzáadott pektint!
Összetevők: | őszibarack, cukor, citromsav, |
Származási hely: | Magyarország |
Tárolása: |
Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. |
Nettó tömeg: | 410g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!