A sütőtök kiváló forrása az emésztőrendszer tisztításában annyira fontos rostoknak. Ezzel pedig nagymértékben hozzájárul egyes rákbetegségek (pl. vastagbélrák) megelőzéséhez.
A sütőtök szárazanyagtartalma gazdag káliumban, niacinban (B3 vitamin), vasban, mangánban és karotinoidokban. A béta-karotin A-vitaminná alakulva elősegíti a bőr és a látószervek egészségét, erősíti a csontokat.
A vörös színű festékanyag csökkenti a tüdőrák és a szívroham kialakulásának esélyét, védi az érfalakat, valamint ízületi panaszok esetén is hatásos. Egyes kutatások szerint a karotinoidok csökkentik a vércukor-szintet.
Ezt a téli finomságot ötvöztem a csodálatos narancs ízével. Így ezeket az ízeket egész évben élvezheted.
A lekvárt hagyományos eljárással üstben készítem alacsony hőfokon.
A lekvárom nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, aromát, és hozzáadott pektint!
Összetevők: | Sütőtök, narancs, cukor, citromsav, gyömbér |
Származási hely: | Magyarország |
Tárolása: |
Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. |
Nettó tömeg: | 390g |
Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!